Wat is een Omega Speedmaster?

omega speedmaster

Wat is een Omega Speedmaster?

Omega is een zeer geliefd horlogemerk en dat komt vooral door de productie van kwalitatieve horloges. Elke horlogeliefhebber kent de Omega Speedmaster en dit is een van de bekendste modellen van het merk Omega. De meeste fans verbinden dit Omega horloge met de eerste maanlanding in 1969, maar de Speedmaster is veel meer dan alleen de moonwatch. De collectie bestaat uit talrijke horloges met verschillende uitstralingen en kenmerken. Omega brengt ook regelmatig exclusieve edities uit van de Speedmaster en deze zijn erg gewild. Deze horloges hebben een zeer geringe oplage en zijn daardoor moeilijk te verkrijgen.

De Omega Speedmaster stijgt enorm in populariteit en wordt ook door veel beroemdheden gedragen. Dit is ook de reden waarom de prijzen van dit horloge enorm stijgen. Je kunt het horloge dus kopen als investering, maar ook gewoon om te dragen. De prijzen van dit horloge kunnen al snel boven de 5 duizend euro komen. Bij het kopen van een Speedmaster moet je dus met verschillende dingen rekening houden. Het is namelijk heel erg eenvoudig om een miskoop te maken of er is een kans dat je opgelicht wordt. Waar moet je nu precies op letten? Onderstaand vertellen we er alles over!

Het type winkel is cruciaal

Wanneer je een exclusief horloge wilt kopen, zoals de Omega Speedmaster, is het van belang om naar een officiële dealer te gaan. Als je veel geld uitgeeft aan een exclusief uurwerk, ga dan niet naar een willekeurige webshop op het internet. Zoek een specialist op met een specialisatie in Omega Watches. Zo krijg je namelijk een beter beeld van wat er allemaal beschikbaar is. Het beste merk in een standaard webshop is lang niet altijd de beste of voordeligste keus.  Zorg daarom altijd ervoor dat je de Omega Speedmaster koopt bij de officiële dealer van het merk.

Het formaat van Omega Speedmaster

Het formaat van een horloge is erg belangrijk voor de uitstraling. De meeste mannen horloges zijn meestal rond de 40 mm, maar er zijn tegenwoordig ook horloges verkrijgbaar met een kleiner formaat. De dikte van het horloge speelt ook een grote rol en kan soms zelfs vervelend zijn. Als je een exclusief horloge zoals de Omega Speedmaster wilt kopen, is het dus altijd van belang om het horloge te passen.

Een vintage Omega Speedmaster

Vintage Omega Speedmaster horloges zijn op het moment ook erg populair. Oudere modellen van het horloge kunnen veel geld waard zijn, maar je moet wel met verschillende factoren rekening houden. Een gedateerd exclusief horloge kan namelijk een slechtere staat hebben, dit betekent ook dat het horloge minder waard is. Een exclusief horloge kopen in een slechtere staat is niet altijd een slecht idee. Het is namelijk een stuk goedkoper, dus ook een goede oplossing voor als je een kleiner budget hebt. Wil jij juist een vintage horloge kopen in een goede staat? Dan zijn er vast en zeker horloges te vinden die nog nooit gedragen zijn. Deze horloges zijn vaak ook een slimme investering en stijgen door de jaren heen in waarde.

 

Overtuigd? Bekijk dan de gehele assortiment op Vintagemasters.eu.

Deel dit artikel