Met deze 3 series kun je inspiratie opdoen voor je kledingkast

inspiratie kledingkast

Met deze 3 series kun je inspiratie opdoen voor je kledingkast

Ben jij helemaal gek van series én mode? Dan maak jij vast ook onderscheid tussen series die je kijkt voor de inhoud, en series die je kijkt omdat de acteurs er simpelweg geweldig uitzien. Maar wat als we jou nu vertellen dat wij 3 series voor je hebben waarbij zowel de inhoud als het gevoel voor mode geweldig samenkomen? In dit artikel zetten we de beste Netflix-series met de mooiste outfits voor jou op een rijtje. 

Peaky Blinders 

Ben jij nog niet bekend met de Peaky Blinders? Laten we daar dan snel verandering in brengen. De Peaky Blinders waren een straatbende in Birmingham, Engeland. Deze bende was actief van het einde van de 19e eeuw tot het begin van de jaren 1900. Deze onverschrokken familie bestond voornamelijk uit jonge mannen uit de lage- en middenklasse. Naast dat de serie bekend staat de hoeveelheid misdaad en geweld in die tijd, is de kledingstijl van de Shelby’s ook zeer typerend. Je kunt de leden van deze bende voornamelijk herkennen aan op maat gemaakte Peaky Blinders pakken van tweedstof, grote overjassen en stijlvolle accessoires. Wil jij je ook kleden als een echte Peaky Blinder? Ga dan voor een gave tweed flatcap, maatpak en natuurlijk een zakhorloge. Zo stap jij zo in de schoenen van jouw favoriete Peaky Blinders lid! 

Emily in Paris 

Laten we eerlijk zijn: Emily in Paris is zo’n serie die je in één klap uitkijkt. Emily in Paris was om vele redenen leuk, maar de kleurrijke kleding met allerlei patronen die Emily Cooper draagt waren wat ons betreft een van de belangrijkste. Je herkent Emily rond paraderen met in de ene hand een koffiebroodje en aan haar andere arm een roze Chanel tas. Daar wordt iedereen toch vrolijk van? Veel mensen vragen zich af hoe deze marketing-assistente zich al deze dure merken kan veroorloven, maar dat doet er niet toe. Styliste Patricia Field is de verantwoordelijke voor de indrukwekkende kledingkast van Emily. Dat is dezelfde vrouw die ook de kleding verzorgde voor het populaire Sex and the City. Wat we je willen meegeven: pak uit met opvallende kleuren en ga Français met een baret! 

Bridgeton 

Bridgeton speelt zich af in de Londense high society in de zeventiende eeuw, waarin wordt verteld hoe hun levens op de kop worden gezet door een anonieme column. De extravagante 18de eeuwse mode uit Bridgeton sprak zo tot de verbeelding dat veel modeontwerpers hun collectie dit jaar lieten inspireren door deze gave serie. Het is zelfs zo dat deze serie veel invloed heeft uitgeoefend op de Nederlandse mode verkoop. De verkoop van kleding en accessoires in de stijl van de serie, die zich afspeelt in het ‘regency’ tijdperk in Groot-Brittannië, zijn ineens flink gestegen! Wil jij je ook kleden als één van de acteurs van deze hitserie? Ga dan voor felle kleuren, pofmouwen en bloemenprintjes gecombineerd met juwelen versierde hoofdbanden. 

Deel dit artikel